Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Segmen : Saya Blogger Negeri


Woooo panas nie. Haaa straight to the point aku blogger dari negeri KEDAH ! Haa masa nie la nak promote negeri sikit. Biaq aku cakap loghat Kedah. Tak paham bahasa yg digunakan pi gugel sendiri. Aku bangga mennjadi anak jati Kedah nie. Wooo bangga gila nie. Nak tau sebab apa aku bangga sangat tu ? 
Haa mai usha mai

First kat Kedah nie macam yang hampa sedia maklum la tempat yang paling femes amos sekali ialah Langkawi. Hoi sapa taktau Langkawi tu memang bukan rakyat Malaysia la. Pernah pi ka tak pernah pi tu belakang kira. Makanan kat sini pon semua sedap-sedap kot.

 Laksa contohnya perghh memang sedap la. Nak try laksa try laksa beras tengok sedap gila. Tempat yang best sekali nak makan laksa beras kat  Kedah nie kat Teluk Kechai. Gerenti puas hati. Nie berdasarkan pengalaman la. Kat sini jugak ada Pavilion Kedah wei. Hampa nak tau dak kat mana Pavi Kedah tu ?
Haa cuba teka ? Haa Jitra Mall *dulu la* haha teringat peristiwa lalu kat yawata tuu. Hahaha
Nak jumpa budak budak hotsentap pi City Plaza tobat ada.

Tapi kalau nak mai ke Kedah mai la kat Sungai Petani sebab aku tinggal kat situ. Sungai Petani nie kira maju lagi dari Alor Setar. Orang la kata... Orang-orang Alor Setar mohon jangan marah aku k.
Aku paling bangga kat Sungai Petani sebab ada Amanjaya Mall. Baru buka tuu. La nie semua pakat pi cmart  jala. Cs cuba pi haha mana ada orang dah. Bangla penuh la.

Rakyat Kedah nie semua baik-baik. Cara percakapan tu memang la kasaq sikit.
 Biasalah orang utara.Cuba nak habaq mai "BABI" tu adalah carutan yang paling
 sopan dan normal kat sini. Nie fakta oke.Tak caya mai sini. 
Hang buat loklaq sikit satgi depa panggil hang babi camtu ja. 
Jangan terasa.

Aku cuma nak habaq agak racist sikit kat Kedah nie. Sejak dari dulu-dulu lagi depa panggil orang India, Hindu ! ERR no komen ! Mohon jangan bash saya.

La nie kalau pi KL rasa macam ada kat Kedah ja. Haa sebab pa ? Sebab Sultan kami ada kat sana.
Hahaha *tak lawak* . Pokoknya banyak la yang best kat Kedah nie. Pelakon pon ada wei misalnya Scha Al-Yahya, Siti Fazurina, and hat dok kat Laguna
 aku lupa la nama dia. Depa nie orang Sungai Petani. Haa apalagi nak cerita. 
Opss lupa pulak yang MatLutfi & Yuyu Zulaikha orang Kedah oii.

Kalau mai sini jum kita set tempat jumpa. Boleh bawak pi Pantai Merdeka ada ekspo.
 Pastu kita pi makansotong bakar dekat Tanjung Dawai. Perghh teringat pulak time aku 
pi makan tuu. Ramai pastu sedap. Nak mandi pon boleh. 
Jum pi mandi kat  The Carnival dakpun jum mandi air hangat kat Lenggong. 
Haa Tupah jangan pi ada kencing tikus wei. Ingat !

Tag : Wahieda

Terima Kasih Kerana Membaca . Saya Sayang Anda :)

6 comments:

  1. Singgah dari Kelantan ;)
    Done follow awk :)
    Jom singgah back :D

    http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  2. jalan2 sini dari terengganu! deno folow sini :)

    www.dayangdeno.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. singgah dari segmen yang sama..salam kenal :)

    ReplyDelete
  4. datang dari segmen yang sama . dah follow awak . harap awak follow blog saya ye :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  5. Follower awak ke 711 :)

    Salam tuan blog :) Blogger Kelantan dtg singgah sini. Saya dari segmen yang sama. Jika ada masa, meh singgah blog saya hihi. Happy blogging! ^^


    http://www.amalinalee.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete