Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dnars Skincare Produk Yang Rosakkan Kulit

Selamat petang saya ucapkan kepada yang singgah membaca. Disebabkan kawan saya asyik tanya "pakai apa weh? makan apa weh? guna apa weh? berapa weh? oke ka weh?" Lol -.-" terpanggil saya untuk review produk kecantikan yang saya gunakan sekarang nie iaitu Dnars Skincare. Korang pernah dengar tak? Angkat kaki cepat kalau tak pernah. Eleh tipu lettew kat tv pun dah banyak keluar iklan bersepah dah. Harga untuk untuk trial set cuma Rm59.90 je awak tapi bergantung kepada sellers di luar sana la. Kita beli Rm50 je masa mula-mula dulu. 
Gambar ihsan google

Produk nie ada dua jenis satu set normal iaitu untuk yang kulit takde banyak masalah kecuali jeragat je. Satu lagi set jerawat/berminyak untuk yang mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat la. Pastikan kalau nak beli jangan main hentam beli je, tengok dulu jenis kulit korang. Untuk normal set korang akan dapat 1 ketul sabun collagen, 1 ketul sabun beras, krim siang dan krim malam. Ada arahan cara pemakaian dalam kotak produk tersebut. Seingat saya untuk set berjerawat pun sama je kut atau mungkin ada kelainan sikit. Kalau taknak beli trial set nak beli fullset pun boleh tapi harga lain la plus mahal la sikit.
Gambar ihsan google

Saya tak hanya bergantung kepada trial set tu je. Saya guna Dnars toner collagen sebagai toner untuk tutup pori-pori yang terbuka masa cuci muka. Toner Dnars ada dua ye awak, toner collagen dan toner treatment. Untuk yang set jerawat awak kena pakai toner treatment k. Yang leceh pasal Dnars ni satu je dorang takde penyegar. Lepas pakai toner mesti la pakai freshner pulak kan. Untuk freshner saya guna Mary Kay punya freshner. Alhamdulillah setelah 3 bulan guna produk Dnars nie kulit bertambah sihat. Parut bekas jerawat lama pun hilang. InsyaAllah dengan penggunaan yang berterusan ada perubahannya. Sabar tu penting. 
Gambar ihsan google
Yang paling penting sekali adalah 100% selamat tak ada bahan kimia merbahaya seperti merkuri dan lain-lain yang boleh merosakkan kulit wajah. Satu je saya nak pesan jangan terlalu ghairah nak cantik sampai abaikan aspek keselamatan. Ada produk yang bagus sesuai dgn kulit kita, ada yang tak sesuai. Depends kepada kita la. Saya nak suggest pun tak berani. Yang penting utamakan dulu bahan-bahan yang digunakan dalam sesuatu produk tu dulu. Tengok feedback orang ramai then buat research tentang bahan-bahan yang digunakan dulu. Then baru decide nak beli ke tak. Dan untuk kulit cantik jugak pemakanan kena jaga. Kurangkan makan makanan yang berminyak. Tu je dari saya :D
 
Testimoni dari saya. Maaf dari segi lighting yang kurang memuaskan dan store kedai yang 
berselerak. Alhamdulillah jerawat dah takada. Jangan lupa minum air putih 
banyak-banyak.



p/s : nanti nak review tentang bahan dalam set collagen vic c yang murah tu

Terima Kasih Kerana Membaca . Saya Sayang Anda :)

30 comments:

  1. salam...

    da bpe lama pakai ni fezah? yaya nak try...tp risau jgak xssuai dgn kulit..
    baru2 ni bru tuka prodk, adess nyesal...xssuai dgn kulit, hbis bjerawat penuh muke ni >,<
    nak try dnars ni tp takut..huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, saya guna dh 3 bulan nak masuk 4 bulan dah masalah jerawat pasir pun hilang. try la kalau tak try taktau sesuai ke tidak dgn kulit :)

      Delete
  2. Assalamulaikum...Hafezah nak tanya mcm mana setelah beberapa bln awak pakai??sabun susu besar dia mengeringkan kulit tak??sebab saya nie kalau pakai yg jenis sabun2 nie mesti kulit jd kering...yg sabun pakai sabun collagen sahaja ok tak??

    ReplyDelete
  3. waalaikumusalam akak, masa mula2 pakai dulu first week sy guna sabun susu beras tu minggu kedua baru guna sabun collagen. tp sy pakai dua2 sabun nie maksud saya, secara-selang-seli lah. kulit sy mmg asalnya kering tp bukan disebabkan sabun susu beras tu. kalo dh pakai tu hehe lg kering la kulit saya. untuk elakkan kulit kering saya lepas cuci muka apply toner collagen dgn freshner mary kay so kulit takde kering apa pun. pemilihan penyegar penting untuk elakkan kulit menjadi kering dan penyegar nie bagus untuk tangkalkan sel kulit mati. paling bagus minum air putih banyak *PALING PENTING SEKALI TAK BOLE SKIP* atau makan supplement untuk kulit seperti vic c roseship, emilay collagen ke saya pun consume benda nie. harap dpt membantu ^_^

    ReplyDelete
  4. Asalam.. kl kulit jenis berminyak.. pori terbuka... tp x da jerawat.. set jenis apa yg sesuai ye?

    ReplyDelete
  5. http://ilasoulswan.blogspot.com/ Mary Kay

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikm wbt sis..nk tnya aku bru je pki set normal u cerahkn blik muka yg kusam akibat pggunaan produk yg x sesuai.nk tau krim kuning yg x de dlm set normal tu wajib kena pki ke sis? Brapa lma kesannya utk dptkn kulit yg cerah kembali?

    ReplyDelete
  7. DOGI HANDYCRAFT TEKNIK & WASTE MANAGEMENT

    KAMI BELI BARANG BEKAS ANDA DENGAN HARGA KOMPETITIF :

    1. JERIGEN PUTIH BEKAS MINYAK GORENG SEGALA MERK 18 KG YANG BOCOR, BOLONG, DAN SUDAH TIDAK TERPAKAI RP. 4000 / BUAH.

    2. KAMPAS REM MOBIL DISC BRAKE / DRUM BRAKE ( TEROMOL )
    KAMPAS REM DEPAN BEKAS HARGA RP. 2500 / PASANG.
    KAMPAS REM BELAKANG TEROMOL BEKAS HARGA RP.4000 / PASANG.

    3. KAMPAS REM BEKAS MOTOR TEROMOL
    YAMAHA MIO HARGA RP. 5000 / PASANG.
    BEBEK HONDA, SUZUKI, KAWASAKI, PIAGGIO, YAMAHA, MOTOR CINA RP. 2500 / PASANG.
    RX-KING SERIES, NINJA SERIES, MEGA PRO SERIES, TIGER SERIES RP. 3000 / PASANG.

    4. DIBELI KAPAL KARGO / KAPAL TANKER / MV / TONGKANG 300 FEET , SYARAT KAPAL JELAS ADA TAHUN 1979 – 2005 + KAPAL TIDAK BERMASALAH + BERAT 2600 TON LEBIH + ADA SHIP PARTICULAR + CERTIFICATE OF NATIONALITY + SURAT LAUT + SPACE INCLUDE TONNASE + SURAT UKUR INTERNASIONAL + SURAT DEPHUB – DIRJENHUB LAUT + GROSSE AKTA DAN DOKUMEN ASLI DITUNJUKKAN SAAT KETEMUAN BILA INGIN LANGSUNG DIPROSES SAYA BELI DENGAN PEMBAYARAN DI KANTOR NOTARIS ! ! !

    5. BOTOL INFUS BEKAS UTUH YANG SUDAH TIDAK TERPAKAI RP.5500 / KG.

    6. GIR DEPAN + GIR BELAKANG + RANTAI MOTOR BEKAS HONDA, SUZUKI, KAWASAKI, YAMAHA, MOTOR CINA RP. 6000 / SET.

    7. GIR DEPAN + GIR BELAKANG + RANTAI MOTOR BEKAS MOGE / HARLEY DAVIDSON
    HARGA RP. 12000 / SET. JUMLAH LEBIH DARI 50 SET HARGA RP. CALL PLEASE...

    8. MINYAK GORENG BEKAS / JELANTAH SISA WARUNG, RUMAH MAKAN, KAFE, RESTAURANT, HOTEL, CATERING, PABRIK MAKANAN
    SUDAH DISARING + BERSIH DARI SISA GORENGAN + MURNI TIDAK DICAMPUR
    RP. 3500 / KG
    HARGA RP. 65000 / 1 JERIGEN FULL 18 KG.

    9. AKI MOTOR, MOBIL, GENSET, UPS, FORKLIFT, BULLDOZER TYPE APAPUN DALAM KEADAAN MATI, RUSAK, SOAK HARGA RP. 9000 / KG.

    10. DIBELI SEGALA MACAM BESI TUA ( ANDA SEBAGAI PENJUAL SEBUTKAN HARGANYA LANGSUNG, BERAPA JUMLAH, LOKASI SEBUTKAN, BARANG LEGAL, DOKUMEN LENGKAP). PEMILIK PRIBADI KETEMU LANGSUNG DENGAN SAYA !!

    11. TERIMA BONGKARAN RUMAH TUA, RUMAH GEDONG, VILLA, KOST2 AN, GUEST HOUSE, RUKO, GUDANG, PABRIK, HOTEL, GEDUNG, CAFE, RUMAH MAKAN, RESTAURANT, RUMAH SAKIT, RUMAH BERSALIN, KLINIK, BARAK ABRI, BARAK POLISI ( KHUSUS JABODETABEK & TANGERANG SELATAN )

    12. DIBELI PULUHAN / RATUSAN / RIBUAN PERALATAN EX KANTOR, PABRIK, HOTEL, DLL YG MATI / RUSAK BERUPA: HANDPHONE, PABX, KOMPUTER SET, MONITOR, SCANNER, PRINTER, UPS, AC BEKAS, SERVER, LAPTOP, GENSET, KURSI ( KHUSUS JABODETABEK & TANGERANG SELATAN )

    13. DIBELI PULUHAN / RATUSAN / RIBUAN DALAM KONDISI RUSAK / MATI HARDISK SATA KOMPUTER 250 – 500 Gb HARGA RP.13000/BUAH ( MAINBOARD MASIH ADA )

    KAMI JEMPUT BARANG ANDA & BAYAR TUNAI...
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> SERIUS SELLER ONLY <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    KAMI MENJUAL BARANG DENGAN HARGA KOMPETITIF:

    1. DIJUAL KALENG BEKAS MINUMAN POCARI SWEAT / COCA-COLA DLL.
    MINIMUM ORDER 100 KG GRATIS ONGKOS KIRIM JABODETABEK.
    PEMBAYARAN CASH.. LANGSUNG DIANTAR KE ALAMAT CUSTOMER.

    2. DIJUAL KALENG BEKAS MINUMAN POCARI SWEAT / COCA-COLA DSB DENGAN KUANTITI MULAI 10 TON S.D 200 TON PER BULAN :
    A. PRESS & NON PRESS
    B. GRATIS ONGKOS KIRIM SAMPAI PELABUHAN BANYUWANGI, JAWA TIMUR.
    C. PENAWARAN HARGA ANDA, AJUKAN KEPADA KAMI..

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> SERIUS BUYER ONLY <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    KETERANGAN:
    KAMI TIDAK AKAN MELAYANI CALL / SMS / BBM BAGI ANDA YANG CUMA INGIN CEK HARGA & JUAL KUCING DALAM KARUNG !!!!

    MOTTO KAMI: WIN-WIN SOLUTION, ANDA JUAL KAMI BELI TUNAI.
    KAMI MENJUAL BARANG, ANDA SEPAKAT HARGA, KAMI KIRIM BARANG SESUAI ALAMAT CUSTOMER.

    HUBUNGI SEGERA
    089650091317 ( 24 JAM ONLINE )
    WHATS”APP 089650091317
    PIN BB 51964F90
    DHONY & TEAM

    Silahkan copy paste link berikut: http://www.dogihandycrafteknik.indonetwork.co.id/profile/dogi-handycraft-teknik-waste-management.htm

    ReplyDelete
  8. Salam...nk tnya first week you pakai dnars 2 ada rasa gatal or pedih2 x....

    ReplyDelete
  9. Salam...nk tnya first week you pakai dnars 2 ada rasa gatal or pedih2 x....

    ReplyDelete
  10. klau muka dh okey . then stop pkai dnas ni . agak2 ad kesan tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila berenti guna sbb krim dh hbs. jerawat naik sana sini . lol :'( guna balik. Hilanglah balil jerawat

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. kalau muka dh okay boleh stop guna dnars. Mungkin kulit akan berbeza sedikit sbb pelbagai faktor. Kalau stop pakai dnars then tak pakai produk apa dah mmg kulit akan tak terjaga. kalau dh stop kemudian biar jangan pakai apa2 produk kt muka selama sebulan kasi neutral balik dari pencuci muka yg lama then sambung pakai yg baru. Kalau stop terus tak pakai apa2 confirm2 naik jerawat balik

      Delete
  11. salam. nak tanya, boleh ke campur dnars dgn produk lain? mcm awak pakai mary kay. sy pulak pakai moisturizer hada labo. lepas tu baru pakai krim siang/mlm. xde effect buruk ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh rasanya sbb saya juga sekarang menggunkan krim siang dnars & safi rania gold cleanser.

      Delete
  12. Salam kak, first pakai product ni muka akak ada rasa pedih tak then menglupas? Product ni serious takda bahan kimia? Sbb dlu penah pakai tapi stop sbb rasa pedih pedih kulit menglupas lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm, first time pakai muka saya takda menggelupas pun. Mcmc biasa saja mungkin bergantung kepada setiap individu kot kesannya berbeza ada yang lambat ada yang cepat. Semua produk ada bahan kimia cuma kuantiti bahan kimia yang ada pada dnars skincare ini dikawal kalau tak sudah pasti KKM tak akan luluskan :)

      Delete
  13. Salam awak. Awak masih pakai dnars sampai skrang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nope sekarang saya dh tak menggunakan dnars sebab kulit saya dah ok. Now saya pakai safi rania gold as a cleanser

      Delete
    2. Salam akak. Akak stop dnars sbb kulit dah okay eh? Tak naik jerawat kee? Sbb ramai orang cakap dnars time pakai memang flawless tp nanti bila stop habis muka penuh jerawat. Nak tau macam mana cara stop yg betul. Huhu

      Delete
    3. Salam. Akak stop dnars sbb kulit dah okay kann. Macam mana cara akak stop tu? Sebab ramai yg cakap bila diorang stop dnars je habis muka penuh dgn jerawat. Risau pulak sebab sekarang banyak kes kan.

      Delete
    4. Salam akak. Akak stop dnars sbb kulit dah okay eh? Tak naik jerawat kee? Sbb ramai orang cakap dnars time pakai memang flawless tp nanti bila stop habis muka penuh jerawat. Nak tau macam mana cara stop yg betul. Huhu

      Delete
  14. Salam..brp bulan awak amalkan dnars sebelum berhenti ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam, saya pakai dalam tempoh 8 bulan je bila kulit dh ok sy tukar pakai produk lain

      Delete
  15. salam akak...brp lme akak guna dnars ni ? sy bru je pakai nak msuk 3 hari sbb muka sy ad parut jerawat n pori terbuka..sy guna set sensitif+toner treatment..bole ke kalau sy mixed,means selang selikan dgn guna toner aiken ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf kalau campur ni saya tak sure la takut ada kesan lain je sbb lain bahan. kalau sesuai dengan awak teruskan kalau rasa tak ok sila tinggalkan sebab produk local ni ada agent pemutih which mean yg orang dok cakap mercury tp dia ada bahan lain yg ganti mecury sbb mecury merosakkan kulit.

      Delete
  16. krim malam n krim siang skg awk pakai apa ya?

    ReplyDelete

  17. maaf lah saya tak prefer dynars skincare ni. kalau nk tau kenapa?
    cuba berhenti untuk 2 bulan.
    tyme tu jerawat tumbuh merata2 dekat muka.

    ReplyDelete
  18. untuk pengetahuan pengunjung blog ini, saya dh tak pakai dnars sbb sy dh tukar ke neutrogena :)

    ReplyDelete