Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips Kejutkan Orang Bangun Sahur

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
http://4.bp.blogspot.com/_bR10UkQfBXU/TF9nHFU-XUI/AAAAAAAAFzA/nNfiscKHtdc/s1600/dialog-kartun-1.jpg 
http://1.bp.blogspot.com/_bR10UkQfBXU/TF9nHb1SPVI/AAAAAAAAFzI/VEzx4FCa2Xs/s1600/dialog-kartun-2.jpg
Salam , memandangkan esok kita akan star berpuasa so , aku tak nak cerita sangat pasal kelebihan bulan Ramadan sebab aku nak kongsi cara nak kejutkan orang yang liat nak bangun sahur.Malam nanti korang cubala buat kalau ada adik,kakak,abang,bini korang atau sesiapa jelah yang liat sangat nak bangun sahur tu.

TIPS KEJUTKAN ORANG BANGUN SAHUR YANG AGAK MENCABAR
(Khas utk org yg liat bangun sahur)
  1. Pegang anak jari kiri atau kanan sambil memanggil nama dia perlahan2.Sentuh bahu orang yang tidur tu dan goyangkan perlahan lahan sambil panggil nama dia 
  2. Renjis air kat muka dia...
  3. Tampar tampar manja pipi dia..
  4.  Tutup kipas/air cond

Tapi kalau still tak ada effect,
  1.   Jerit nama dia sekuat hati...
  2.   Gigit ibu jari kaki dia,macam hantu toyol gigit
  3.   Simbah air sebaldi, kalau boleh air rendam baju dalam,spender dan stokin busuk korang
  4.   Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
  5.   Goyang badan dia kuat-kuat dan jerit'tsunami!'tsunami!
  6.   Geletetak badan dia
  7.   Letak mercun dalam kain dia

Tapi kalau still tak ada effect gak,
  1. Pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak - banyak kali...
  2. Pergi dekat dengan dia dan baca je surah Yaasin!

Tapi kalau still tak ada effect gak...Ni je la cara terakhir
  1. Panggil je orang masjid atau surau untuk uruskan kerana Tuhan lebih menyayanginya.Innalillahi wa inna ilaihi roji un...

Terima Kasih Kerana Membaca . Saya Sayang Anda :)

12 comments:

  1. Hahah,letak mercun toh yg taktahan dan simbah air remdaman baju dalam,spender ngan stokin busuk toh..haha kalo tak bangun g tak tawu la :D

    ReplyDelete
  2. yang bawah sekali tu memang ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak wat camner dh ajal datang kan.. :D

      Delete
  3. haha . terbaikk :)
    insyaallah akan dipraktikkan . haha

    ReplyDelete
  4. hahah . mesti berkesan nih . try laaa . :D

    ReplyDelete
  5. haha....confirm berkesan punya....

    ReplyDelete
  6. haha kelaka la mesti berkesan punya kan

    ReplyDelete